Wernigerode, 10 augustus 2011

Van Quedlinburg naar Wernigerode is maar een half uurtje verder.

De tip van onze buurman is een waardevolle.Na de lunch gaan we meteen op stap en zoeken de stoomtrein op.Dat is niet moeilijk volg de stank en de rook maar.Toen we aankwamen op de Stellplatz zei ik tegen Mathe, er is iets met je remschijven, ze stinken…

Nou nee dus, want de stank van de stoomtrein waait over het hele dorp heen.

Bij het stationnetje kunnen we een kaartje kopen voor 28 euro pp en dan gaan we 34 kilometer kadekade 800 meter omhoog naar Borcken in twee uur tijd.Wij hadden geen idee hoe dit treinritje zou gaan en lopen op slippertjes en hebben gelukkig wel nog een dun jack bij ons.

De treinrit gaat door een geweldig mooi landschap, eerst nog door het dorp, dan steeds hoger en hoger, slingerend langs en door de bossen met diepe dalen.Het treintje hijgt en kreunt en spuwt veel stoom, we krijgen een kruidenbitter te koop aangeboden.De lieftallige vrouwelijke conductrices hebben veel te doen, moeten vaak de wissel omzetten e.d..

Uiteindelijk komen we in Borcken aan en zien we niks van het uitzicht, mist, regen, blijven we zitten en gaan we gelijk weer terug?? Nee tuurlijk niet, we gaan eruit en nemen lekker een warme kop chocolade in het restaurant en wachten op de volgende trein terug.

Een kwartier later is gelukkig de mist opgetrokken en hebben toch nog een fantastisch uitzicht.

We lopen een rondje om, er is nog een museum en een hotel (met kamers voor 110 euro per nacht).Lijkt ons ook wel best mooi wandelen in deze omgeving.

We stappen om 16.20 uur weer op onze stoomtrein en stjouke naar beneden en zijn om ongeveer 18.15 terug bij de camper.We hebben genoten, was toch wel heel apart.

We hebben vanochtend weer het nodige ingeslagen en gaan gelijk maar eens lekker kokkerellen.

’s Avonds lopen we Wernigerode in voor een eerste indruk en inderdaad een pracht van een stadje.We nemen een kop koffie met heerlijke truffels bij Wicker die al blijkbaar sinds 1620 bestaat, zou dat echt zijn??

© Wil Oudshoorn 2012