Bunde, Leer, Nieuweschans, Papenburg 30-11-2012

Even lekker slapen in†Bunde†bij de kerk, shoppen in Leer, badderen in Nieuweschans en even inspiratie opdoen in Papenburg. Allemaal heerlijk. Het is het adventsweekend in Leer, gezellig de kerstsfeer zit er helemaal in.

Bad Nieuweschans, de thermen Fontana is weer uitgebreid sinds 1 1/2 maand. Een sauna erbij en ook nog binnenkort een salarium met zout. Goed voor de luchtwegen. Door naar Papenburg, is bekend om de Meyer werft. Daar bouwen ze de grootste cruiseschepen van de wereld. Helaas een bezoek zit er niet in. Alleen maar op woensdag en zaterdag in het winter seizoen. Toch een keertje terugkomen dus. Papenburg is een typisch Noordelijk dorp, alles langs het “kanaal”. Hoewel kanaal, slechts een watertje waarin wat replica dobberen.

hebben bij aankomst op de†camperplaats†heerlijk gegeten in hotel/restaurant Hilling. Speciaal advents entree, een waldberen parfait gedompelt in sekt. Mmm, was heerlijk. Alleen we waren de enige gasten in het restaurant op deze zondag. Heel exclusief natuurlijk, maar wel bijzonder.

Op de terugweg natte sneeuw, de winter komt, Xmas is coming......

© Wil Oudshoorn 2012