Lottum 10-08-2012

Vrijdag 10 augustus heeft Wil een afspraak met twee van haar zussen om de Floriade te bezoeken in Venlo. Mathe komt s’avonds met de camper naar†camperplaats Kompas†in Grubbenvorst om vandaar uit het†Rozenfestival†te bezoeken in Lottum. Hier komen 75% van de rozen in Nederland vandaan.

De camperplaats is helemaal vol. We kunnen er nog net bij. Het is er trouwens een komen en gaan van campers. Of voor een bezoek aan de Floriade of aan het rozenfestival.

Zaterdags gaan we de rozenroute fietsen. Een mooi maar erg druk rondje. Bij het pontje van Lottum drinken we rozenthee bij het Theehuis. We zien de tenten al staan en het is een enorme drukte.

We bezoeken het festival nog niet, morgen maar. Dan hebben we de tijd aan ons zelf tenslotte. Dan ook is het weer lastig lang lopen op de fietsschoenen. We gaan door naar het pontje van Grubbenvorst en genieten daar nog een tijdje van het uitzicht met ons meegenomen fruit. Het is vijf uur geweest als we weer terugkeren. Op de camperplaats is het nog steeds bomvol. Kwamen we vrijdag Koos uit Purmerend tegen. Zaterdagavond komt opeens Aris Kuiper oud voorzitter van de NKC uit NH gedag zeggen.† Zo zie je maar weer.

Zondagochtend stappen we op de fiets voor het rozenfestival. We hebben afgesproken met Willy en Tiny. Ze staan op een stuk weiland met de NKC. Het dorp is helemaal afgesloten. Via een omweg vinden we ze. Koffie en ouwe koeien uit de sloot en we vertrekken lopend naar het dorp. Wat is het er druk, maar wat is het er ook mooi met al die rozen. De kerk moet je inderdaad niet overslaan! Zo wil ik trouwen.... zou je zeggen. Heel erg de moeite waard En wat een werk. Eens in de twee jaar vindt het Rozenfestival plaats. Ik kan het mij voorstellen, dat het niet elk jaar is.

© Wil Oudshoorn 2012