Hannover, 13 augustus 2011

We vertrekken laat om 11.30, het is toch niet zo ver.

Ook maar weer eens naar de koelkast gekeken en de boel beetje doorgeblazen.

Buiten het dorp is een Netto supermarkt en daar doen we de boodschappen voor we verder rijden. Vandaag is het feest in Berlijn horen we op de radio, 50 jaar geleden dat de muur werd opgericht, de muur is er niet meer, maar waarom nou een feestje??

Het is zaterdag en heel erg rustig op de weg. Treffen weer sinds lange tijd een enorme parkeerplaats aan voor onze lunch.Om half drie zijn we op de plaats van bestemming, de VW fabriek in Hannover-KŲsten, ongeveer 9 km verwijder van de plek waar Heidrun woont.

Toch maar niet in de straat Heidrun zoals zij suggereerde aan de telefoon.

De grote parkeerplaats bij de Kundendienst is vrijwel verlaten, stappen eerst maar eens uit of we hier wel echt moeten zijn. Toch wel door de slagboom heen, er staan wat pool busjes en er is ook een sani-station.We zien de bewaking langsrijden en lopen en knikken vriendelijk naar hen.

Heidrun gemeld dat we aangekomen zijn en met de auto van haar verhuurder haalt zij ons op om 16.30. Heidrun geeft een korte rondtour door de stad. Bij het Maschameer (ooit door de Nazi’s uitgegraven) is er nog het jaarlijkse festival gaande.Er schijnt veel gebombardeerd te zijn geweest in Hannover, oud en nieuw wisselt zich dus erg af.Vele delen van de stad doen ook erg Amsterdams aan vinden wij.Heidrun woont op de eerste verdieping van een vrij groot huis.

Mooie ruime kamers, ze woont er nu een half jaar.Nina en Manolo komen na een telefoontje ook aangelopen.We hebben een bijzonder gezellige avond met lekker eten.Vele verhalen over gewoontes en gebruiken delen we met elkaar, ontzettend interessant.Nina gaat eind augustus beginnen aan haar nieuwe baan na Solvay /Abbott in Saarbruecken.Ze gaat daarvoor ook verhuizen, reisafstand van 5/6 uur is te veel.Haar oude huis wordt toch nog aangehouden, want ze heeft een proeftijd van notabene 6 maanden.Heidrun brengt ons gelukkig ook weer terug, hadden het nooit gevonden op de fiets.We staan nog steeds als enige camper daar en hebben een regenachtige maar vooral rustige nacht.

© Wil Oudshoorn 2012